Koliko puta ste se pitali zašto vam se brzo nahvata led na zidovima zamrzivača?
Kada je ispravan zamrzivač ne bi trebao mnogo da se ledi unutra.
Ipak, postojie neke stvari koje i vi sami možete da uradite ako želite da sačuvate vek trajanja zamrzivača i učinite da bude čist i bez naslaga leda.
Pravilna upotreba zamrzivača i pravilno odlaganje namirnica veoma su važan faktor u stvaranju leda na njegovim zidovima.
Evo šta treba da učinite da vam se zamrzivač više nikada ne ledi mnogo.
Odgovor na pitanje zašto se zamrzivač ledi leži u tome da hladan vazduh izvlači vlagu iz namirnica koje ste ubacili u njega, a pošto nema gde da ode ona se hvata na zidovima zamrzivača.
Kako vaš zamrzivač ne bi uvek bio obložen santama leda (i kako ne biste morali da ga otapate svakih desetak dana) isprobajte neke od sledećih trikova.
Sve što treba da uradite jeste da zidove zamrzivača namažete uljem. Tako se vlaga neće zadržavati na njima i samim tim neće biti ni leda.
Osim što je potrebno da namažete zidove uljem, potrebno je i da namirnice koje stavljate u njega budu dobro oceđene od tečnosti.
Tako će se manje vlage izlučivatu u prostoriju, tj u zamrzivač i samim tim će se on manje lediti.
Uvek namirnice stavite u kese sa zipom ili bar u dve obične kese, a najbolje opcija je da ih čuvate u plastičnim posudama.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.