I vi ćete ovo raditi kada vidite zašto
Najnoviji kuhinjski trend koji se masovno širi internetom jest stavljanje leda u tanjir s hranom pre nego što se sve stavi u mikrotalasnu na podgrevanje, a mnogi su se pitali čemu služi.
Najčešće se ovaj trik koristi kada se podgreva pirinač - stavi se na nju kocka leda, a zatim jedan papirnati ubrus.
Kako prenosi The Sun, kocke leda stvaraju paru kada se tope i tako lagano podgrevaju rižu i daju joj ukus i teksturu kao da je tek skuvana.
Trend je pokrenula jedna od najpoznatijih gastro Tiktokerika Emily Mariko još u semptembru prošle godine, a do danas su ga isprobali mnogi korisnici u raznim jelima. Ipak, kako tvrde, najbolje deluje na rižu i slične namirnice poput bulgura, ječma, kvinoje…
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.