Postoji trik koji omogućava da se jaja uvek dobro skuvaju i da ljuska ne pukne
Nema osobe koja ne zna da skuva jaja, samo se ubace u vodu i kroz desetak minuta budu gotova. Mada često se desi da nam neko jaje od prevelike toplote pukne, a kada se to desi, protein curi i vaš obrok neće više biti zdrav kao na početku.
Uz ovaj jednostavan trik, skuvaćete savršeno jaje.
Možda će vam delovati čudno, ali čačkalice su te koje će sprečiti da se vaš protein iz jaja razlike čak iako malo pukne. Nema objašnjena kako ovo deluje, ali su primetili da metoda uvek funkcioniše i da je mnogi profesionalni kuvari koriste.
Dovoljno je da ubacite tri do pet komada zajedno u vodu sa jajima, a nakon što jaja budu ohlađena proverite da li su oštećena. Ono što je dodatno posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi.
Da bi sprečili dodatno pucanje ljuske dodajte so i sirće dodatno u vodu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.