Recept dana: Marinirana ovčetina na indijski način

Sasvim novi ukus

02.05.2023. 11:15
  • Podeli:
Ovčije meso (1)-644a4605d931f.webp Foto: Pixabay

Poznato je da su Indijci majstori dobrog zalogaja, a ovčetinu na njihov način sada možete napraviti i u svom domu. 

Sastojci:
  • 1 kg ovčijeg mesa
  • 350 g očišćenog crnog luka
  • 4-5 češnjeva belog luka
  • 1/4 kašičice đumbira
  • 1/8 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice semena od slačice
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  •  0,5 dl sirćeta
  • 170 g oljuštenog i na kriške isečenog krompira
  • 200 g oljuštenog i sitno isečenog paradajza
Priprema:

Ovčije meso oprati i iseći na parčad. Crni i beli luk istucati u avanu zajedno sa začinima. Razrediti masu sirćetom, pa u tu mešavinu uvaljati parčad mesa i ostaviti da odstoje jedan sat.

Po isteku tog vremena izvaditi parčad mesa iz marinata i propržiti ih na dobro zagrejanom ulju. Dodati mešavinu začina i sirćeta, usuti supu i kuvati istiha desetak minuta.

Dodati krompir i paradajz, pa ostaviti jelo da krčka na tihoj vatri dok meso ne omekša. Služiti toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()