Zašto se riba raspada prilikom pohovanja: Svi pravimo istu grešku

Stvar je zapravo vrlo jednostavna

17.05.2023. 15:18
  • Podeli:
POHOVANA RIBA (1)-64300921e0dcc.webp Foto: Pixabay

Svi znamo da je riba izuzetno zdrava i da bi trebalo da je uvrstimo u svoj jelovnik dva puta nedeljno. 

Tokom posta, riba se često nađe na stolu, a tu je uvek i tokom perioda slava.

Uglavnom svi vole prženu ili pohovanu ribu, kada se, pre samog prženja, uvalja u brašno ili prezle. 

Međutim, često se dogodi da, umesto jela sa prelepom koricom, dobijemo poh koji se raspada.

Mnogim domaćicama nije jasno u čemu greše, a stvar je zapravo vrlo jednostavna - solimo u pogrešno vreme.

Možda vam ovo objašnjenje ne deluje logično, međutim, upravo u tome se krije trik pravilnog prženja.

Probajte - posolite u pravo vreme i videćete da će riba biti ispohovana baš onako kako treba.

Kada se riba soli?

Ribu je potrebno da posolite 10-15 minuta pre termičke obrade. Pored toga, so možete da dodate i u prezle ili u brašno. Važno je da ovako uradite, da bi se poh bolje uhvatio i da ne bi došlo do raspadanja prilikom prženja.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()