Stvar je zapravo vrlo jednostavna
Svi znamo da je riba izuzetno zdrava i da bi trebalo da je uvrstimo u svoj jelovnik dva puta nedeljno.
Tokom posta, riba se često nađe na stolu, a tu je uvek i tokom perioda slava.
Uglavnom svi vole prženu ili pohovanu ribu, kada se, pre samog prženja, uvalja u brašno ili prezle.
Međutim, često se dogodi da, umesto jela sa prelepom koricom, dobijemo poh koji se raspada.
Mnogim domaćicama nije jasno u čemu greše, a stvar je zapravo vrlo jednostavna - solimo u pogrešno vreme.
Možda vam ovo objašnjenje ne deluje logično, međutim, upravo u tome se krije trik pravilnog prženja.
Probajte - posolite u pravo vreme i videćete da će riba biti ispohovana baš onako kako treba.
Ribu je potrebno da posolite 10-15 minuta pre termičke obrade. Pored toga, so možete da dodate i u prezle ili u brašno. Važno je da ovako uradite, da bi se poh bolje uhvatio i da ne bi došlo do raspadanja prilikom prženja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.