Evo odgovora na to pitanje
Do kraja radnog vremena ostalo je još nekoliko sati i već lagano osećate umor. Posežete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na radnom stolu i pitate se da li posle tolikog stajanja uopšte smete da je popijete?
U tom slučaju, evo odgovora na to pitanje.
Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može ostati sveže i nedelju dana nakon otvaranja. Ako ga pak ostavite u kafi (nes ili crnoj) više od nekoliko sati, skuvajte novu kafu.
Skuvana kafa može da promeni ukus i nakon 30 minuta, a posle tog vremena imate otprilike četiri sata prie nego što se ulja koja se nalaze u kafi pokvare, što rezultira lošijim ukusom ovog napitka. Dakle, kafu je najbolje popiti do pola sata nakon kuvanja.
Crna kafa je tad sigurna za piće, mada verovatno neće imati jednako dobar ukus kao kad je tek skuvana. Bolje je da napravite novu, a ako ste baš rešeni da popijete tu kafu, prethodno je zagrejte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.