Odličan je za zdravlje srca
Foto: ShutterstockSok od bundeve je bogat antioksidansima koji igraju ključnu ulogu u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti i moždanih udara.
Sadržaj pektina i fitosterola u ovom napitku doprinosi smanjenju visokog krvnog pritiska i povoljnim efektima na nivo lošeg holesterola.

Bundevu očistite i isecite na kriške. U vodu dodajte šećer, iseckanu bundevu i kuvajte dok bundeva ne omekša. Kada je dovoljno mekana, ispasirajte je, a zatim u ohlađenu ispasiranu tečnost dodajte sok od limuna, cimet i đumbir po želji. Ako želite gušći sok, tečnosti dodajte i ispasiranu pulpu bundeve (količinu prema želji). Sipajte u sterilne staklene flaše, ostavite da se ohladi, a zatim stavite u frižider. Potrošite u roku od sedam dana.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







