Mnogi će se razočarati, ali stručnjaci preporučuju umeren unos ovakvih namirnica
Kardiolozi redovno svedoče negativnim učincima koje loša prehrana ima na zdravlje srca njihovih pacijenata.
I dok je povremeno uživanje u određenim, ne tako zdravim namirnicama u redu, preterivanje s njihovim unosom može povećati rizik od bolesti srca i moždanog udara.
Kako donosi Lifespan, kardiolozi su došli do popisa namirnica koje ne bi trebalo da jedemo radi zdravlja našeg srca, a oni ih takođe izbegavaju. To su:
Kažu da ove namirnice sadrže velike količine zasićenih masti, holesterola i soli, kao i rafinisanih šećera. Sve su to sastojci koji štete, prvenstveno zdravlju našeg srca, ali i mnogim drugim organima u telu.
Isto tako, istraživanja su pokazala kako ljudi koji konzumiraju 17 do 21 posto kalorija iz dodanih šećera imaju čak 38 posto veći rizik od smrti uzrokovane bolestima srca u poređenju s onim osobama koje ove sastojke unose umereno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.