Salata koju najzdraviji ljudi jedu za ručak: Tunjevina sa pasuljem

Preporučujemo je i vama

13.02.2025. 15:36
  • Podeli:
salata sa tunjevinom, pixabay-657046aff2390.webp Foto: Pixabay

Salata sa tunom i pasuljem se preporučuje kao jedan od zdravijih izbora za ručak.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 konzerve tunjevine
  • oko 200 g (1 manja konzerva) kuvanog crvenog pasulja
  • 70 g (1 manja glavica) crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja glavica zelene salate
  • 1 limun
  • so, biber
  • 200 g integralnog hleba
  • 4 čaše kiselog mleka

Način pripreme:

Pasulj izvaditi iz konzerve i dobro ga isprati. Tunjevinu otvoriti i ocediti od viška ulja.

Crni luk oljuštiti i iseći na tanke listiće. Beli luk sitno iseckati. Zelenu salatu oprati i iseći na šire rezance. Sve ovo sjediniti dodati sok od limuna i začiniti po ukusu.

Služiti sa hlebom i kiselim mlekom.

Vreme pripreme: 15 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()