Čini se da su sve jabuke iste, ali izgleda da nije tako.
Ukoliko vas trener stavi na dijetu, onda na listi dostupnih slatkiša obično ostaju samo dva voća – grejpfrut i jabuka, i zelena.
Zelene jabuke obično imaju manje lepeza - kiselije su, imaju deblju kožicu. Ali u isto vreme, imaju manje šećera, zbog čega vam ih trener tako snažno preporučuje.
Zelene jabuke imaju više vitamina A, B, C, E i K u poređenju sa crvenim. Od elemenata u tragovima, zelenilo se može pohvaliti visokim sadržajem gvožđa i kalijuma. Takođe sadrže više dijetetskih vlakana, pa čak i proteina.
Ali s druge strane, crvene jabuke imaju više antioksidanata – kao i sve drugo crveno povrće i voće.
Nutricionisti se slažu - ako je vaš cilj da smanjite količinu šećera, onda su zelene jabuke zaista zdravije. I na duge staze, neće biti nikakve razlike koje boje jabuke više volite da jedete. Uostalom, najvrednije u njima su pektin, kvercetin i flavonoidi, kojih podjednako ima u svim vrstama jabuka.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.