Ambasador Jožef Mađar: Očekujemo više srpskih investitora u Mađarskoj

Bilateralni odnosi dve zemlje su na istorijskom nivou

25.06.2024. 17:57
  • Podeli:
jožef mađar, 31 maj 2024 - foto TANJUG MSP-667ae8c9a3d8e.webp Foto: TANJUG/MSP

Ministarka privrede Adrijana Mesarović danas je razgovarala sa ambasadorom Mađarske Jožefom Zoltanom Mađarom o unapređenju privredne saradnje.

Mesarović je ocenila da su bilateralni odnosi Srbije i Mađarske na istorijskom nivou, zahvaljujući intenzivnom političkom dijalogu i saradnji dve vlade na svim nivoima, sa akcentom na česte susrete i odlične odnose predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana

"Naši odnosi su temelji za dalji privredni razvoj i želimo da ih gradimo na toj čvrstoj osnovi", rekla je Mesarović i dodala da su Srbija i Mađarska upućene jedna na drugu i zbog tržišne povezanosti.

Ambasador Jožef Mađar istakao je da je Srbija najvažniji partner Mađarske u regionu. Pohvalno je govorio o velikim investicijama Mađarske u Srbiji i izrazio očekivanja da se više srpskih investitora pojavi na mađarskom tržištu. 

Posebno je naglasio da je Mađarska zainteresovana da unapredi saradnju u oblasti razvoja malih i srednjih preduzeća.

Sagovornici su se složili da je jedan od dobrih mehanizama zajedničko finansiranje malih i srednjih preduzeća radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

U cilju daljeg unapređenja odnosa, planirano je održavanje sledećeg sastanka Strateškog saveta saradnje u septembru 2024. godine, na poziv mađarske strane. 

Strateški savet saradnje je osnovan 20. juna 2023. godine u Subotici, čime je potvrđena posvećenost obe zemlje produbljivanju partnerstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()