Atak na roditeljski džep: Koliko košta matursko veče?

Roditeljske novčanike će dodatno opteretiti skupocena proslava

Autor: Jana Jakšić
05.06.2023. 21:26
  • Podeli:

Maturanti se uveliko spremaju za proslavu maturske večeri, a ona je, uz veliku radost, i veliki trošak. Roditelji se još nisu oporavili od prolećnih ekskurzija, a novčanike će im dodatno opteretiti skupocena proslava. Proverili smo koliko danas košta matursko veče.

Roditelji se zadužuju i podižu kredite kako bi njihova deca blistala na taj dan, a samo za restoran ili hotel u proseku treba izdvojiti 9.000 dinara.

Maturantkinja Ana Tintor kaže da je potamnjivanje tena i manikir uradila još pre par dana, a sada je ostalo još da sredi frizuru i našminka se pre velike večeri.

Kako bi bile najlepše, maturantkinje provode sate u salonima lepote, a šminkanje i friziranje moraju da zakažu nekoliko meseci unapred.

"Treba poprilično dosta novca da se izdvoji za sve. Za haljinu ja mislim da je minimum 150 evra ako šijete i to bez materijala", kaže Ana i dodaje da je cena profesionalnog šminkanja minimum 50 evra dok je friziranje koša oko 2.000 dinara.

Kada se na to dodaju torbica, cipele i nakit, nečija plata može da bude potrošena samo za jedno veče. Iako roditelji dečaka obično prođu nešto jeftinije, i oni moraju da izvoje popriličnu svotu novca jer odela koštaju između 8.000 i 30.000 dinara.

Iako se slažu sa time da maturu treba obeležiti, roditelji ističu da bi neku granicu  ipak trebalo postaviti.

Potraga za savršenim izgledom može da traje mesecima, ali - kada se slegnu utisci - maturanti shvate da je dobar provod ipak najvažniji.

Mature se slave kao mala venčanja, ali balske haljine nisu neophodne kako bi ovo veče bilo nezaboravno. Dobar provod i druženje zauvek će ostati zapamćeno, a maturske haljine ostaće negde duboko u nekom ormaru.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()