Decembar pun isplata: Povećanje penzija, veće plate u Ministarstvu odbrane i pomoć mladima

Predsednik Vučić potvrdio ranije objavljene finansijske povišice i pomoći planirane za decembar

20.11.2022. 12:08
  • Podeli:
dinari_zarada_plata_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će od 2. i 3. decemba penzioneri početi da dobijaju uvećane novembrarske penzije,  da će bez obzira na sve što se događa u svetu te da će biti ispoštovano ono što je najavljeno.

Pojasnio je i da ovo uvećanje zajedno sa povećanjem u januaru znači da će penzije biti do sada najviše povećane, za ukupno 20,8 odsto.     

"Od 2. i 3. decembra za poljoprivredne penzionere, kao i one koji nisu plaćali doprinose, ide isplata penzija, a od 10. decembra ide i isplata uvećaniih penzija za novembar od oko 9,8 a zatim 12,1 odsto, tako da će ukupno od januara biti 20,8 odsto povećanje penzija koje je najveće do sada", rekao je Vučić.    

Predsednik je i potvrdio ranije najavljenu realizaciju povećanja plata pripadnicima vojske i u Ministarstvu odbrane kao i isplatu pomoći mladima.

"Znam šta je inflacija, ali je u drugim zemljama inflacija trostruko veća od povećanja primanja", rekao je Vučić.     

Vučić je potvrdio povećanje plata u Ministarstvu odbrane za 12,5 odsto dok će u vojsci povećanje biti 25 odsto.

"Biće povećane plate i zavodu 'Moma Stanojlović' i tehničko-remontnim zavodima u Čačku i Kragujevcu i tehničkim licima koja su pri jedinicama" pojasnio je Vučić.     

Podsetimo, prijavljivanje na novi poziv mladima za dodelu 5.000 dinara pomoći počinje 1. decembra i trajaće do 15. decembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()