Kreće primena penzionerskih kartica: Mali najavio novu jednokratnu pomoć za penzionere

Ministar je pozvao penzionere da nastave da se prijavljuju

30.09.2023. 10:10
  • Podeli:
penzija penzioneri pixabay-644f8e3d8142d.webp Foto: Pixabay

Sutra kreće primena penzionerskih kartica i povećanje penzija, istakao je ministar finansija Siniša Mali u gostovanju na televiziji.

Kako je naveo, penzionere od sutra čeka povećanje od 5,5 odsto, dok se u januaru očekuje dodatno povećanje.

"Od sutra će početi da se primenjuju penzionerske kartice, za sada se prijavilo 650 privrednih subjekata i pozivamo druge da nastave da se prijavljuju", istakao je ministar.

Dodaje da se za sada prijavilo 920.000 penzionera za penzionersku karticu.

"Idemo sa povećanjem penzija, plata i jednokratnim pomoćima. U Srbiji je rekordna zaposlenost, imamo 2 miliona 310 hiljada radnih mesta", zaključio je ministar.

Krajem novembra, početkom decembra penzionere očekuje jednokratna pomoć od 20.000 dinara, najavio je Mali.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()