Najveće zalihe zlata na svetu ima jedna azijska zemlja, SAD tek na 12. mestu

Švajcarska je na trećem mestu

07.08.2023. 14:29
  • Podeli:
zlato_poluge_foto_shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Najveće rezerve zlata i deviza na svetu ima Kina, u vrednosti od  3,371 bilion dolara, proizilazi iz danas objavljenjih podataka nacionalnih centralnih banaka za maj.

Prema istraživanju agencije RIA Novosti, drugo mesto zauzima Japan sa 1,254 biliona dolara, a treće Švajcarska sa 886 milijardi dolara.

Indija je u maju zauzela četvrto mesto sa  rezervama u vrednosti od 590,7 milijardi dolara, prestigavši Rusiju, koja je u odnosu na prethodno istraživanje izgubila 11,6 milijardi i tako pala na 584,2 milijardi dolara rezervi.

U elitnih 10 spadaju i Saudijska Arabija - 442,2 milijardi dolara, Hongkong - 421 milijarda dolara, Južna Koreja - 420,9 milijardi dolara, Brazil - 343,5 milijardi dolara, i Singapur - 325,7 milijardi dolara.

Nemačka se nalazi na 11. mestu, a SAD na 12. poziciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()