Potpisani sporazumi sa još 17 firmi za akciju Penzionerske kartice: Kakvi benefiti očekuju penzionere?

Spisak firmi i institucija koje su se uključile u akciju sada oko 700

28.09.2023. 13:20
  • Podeli:
penzionerska kartica Facebookrepubličkifondpio 1-6411845730027.webp Foto: Facebook/republičkifondpio

U Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje potpisani su sporazumi sa još 17 firmi koje su se priključile akciji Penzionerska kartica, čijim korišćenjem će penzioneri ostvarivati brojne pogodnosti pri plaćanju njihovih roba i usluga.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je, nakon potpisivanja sporazuma sa predstavnicima firmi, izjavio da je spisak firmi i institucija koje su se uključile u akciju sada oko 700 a da su sporazumi potpisani sa blizu 650.

Prema njegovim recima za kartice se prijavilo više od 900.000 penzionera a korišćenje kartica počinje 1. oktobra, što će biti obeleženo na penzionerskoj olimpijadi u Vrnjačkoj Banji.

"Nastavljamo sa ozbiljnim i odgovornim radom na širenju tima uključenih u ovu akciju. Želeli smo da nam penzioneri kažu šta im je još potrebno i sada imamo situaciju da su skoro svi trgovinski lanci uključeni, kao i veliki broj apoteka", rekao je on.

Dodao je da će se i nadalje osluškivati potrebe penzionera, da će se tražiti njihovi predlozi i u skladu sa tim proširivati i spisak firmi.

Pojašnjavajući proceduru podizanja Penzionerske kartice rekao je da se ona preuzima tako što Fond PIO prvo pošalje poruku penzioneru gde se nalazi njegova kartica i kada može da je preuzme.

"Kako bi preuzimanje išlo brže, za sada smo produžili radno vreme svih filijala Fonda PIO do 18 sati, ali se nadam da ćemo u narednom periodu imati jedno veliko iznenađenje za penzioinere i da ćemo od 1. oktobra imati još jedan vid dostave gde će penzioneri kartice dobijati maltene na kućnu adresu", rekao je Ognjenović.

Sporazume su danas sa Fondom PIO potpisali Dunav osiguranje, Delez, a.d.o. DDOR osiguranje Novi Sad, preduzeće ĐAK doo Beograd, Dom zdravlja Medigrup Jedro, Beograd, Privredno društvo za poslovne usluge Mercator-S doo Beograd, Institut Mihailo Pupin, Preduzeće za proizvodnju piezoelektričnih i magnetnih komponenti doo, Beograd, Apotekarska ustanova BENU, Beograd, Feniks farma, Banka inteza, Javno preduzeće Službeni glasnik, Beograd, Viner štediše, Par pak (Max Medica), Apotekarka ustanova Dr Max, Privredno društvo za ugostiteljstvo i turizam doo Pobeda Predejane, Beo lab Laboratorije, DOO za proizvodnju i promet naočara i slušnih aparata Sani optik Beograd.

Predsednica Izvršnog odbora kompanije "Dunav osiguranje" Ivana Soković je istakla da je ova kompanija obezbedila značajne popuste na veliki broj svojih proizvoda za najstarije sugrađane koji imaju Penzionersku karticu.

"Obezbedili smo 10 odsto popusta na osiguranje stanova, nenastanjenih stanova odnosno kuća za odmor i rekreaciju, auto - kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje kasko sudara, osiguranje pomoći na putovanju kao i putničko zdravstveno osiguranje bilo da penzioneri putuju individualno ili porodično", rekla je ona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()