Poznat datum početka isplate novčane pomoći od 20.000 dinara

Pomoć će dobiti i korisnici koji će ostvariti ovo pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine

03.11.2023. 14:38
  • Podeli:
Dinari_novčanice_Foto Duško Jaramaz_Pixsell-64e355d5ce8fd.webp Foto: Pixsell / Duško Jaramaz

Vlada Srbije usvojila je danas  Zaključak kojim će novčana pomoć od po 20.000 dinara, počev od 30. novembra ove godine biti isplaćena korisnicima penzija, privremenih naknada - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Pomoć će dobiti i korisnici koji će ostvariti ovo pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine, a kojima će rešenje o ostvarivanju prava biti doneto nakon tog datuma, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dan kasnije novčanu pomoć, u iznosu od 10.000 dinara dobiće oko 170.000 korisnika socijalne pomoći, a pravo na isti iznos po ovoj osnovi imaće i slepe i dementne osobe kao i stariji građani sa neizlečivim bolestima, njih oko 51.000 hiljada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()