UNA istražuje: Da li je provod u Beogradu zaista toliko skuplji od ostalih mesta u Srbiji?

Cene se i u Beogradu razlikuju, pa ako izaberete restoran koji nije u samom centru, možete da prođete nešto jeftinije.

Autor: Jana Jakšić
29.10.2023. 19:29
  • Podeli:

Za večeru 5.000, a za noćni izlazak u Beogradu potrebno je izdvojiti bar 10.000 dinara. Kažu da je skoro dvostruko više nego što košta isti takav izlazak u drugim gradovima Srbije.

Da li je provod u Beogradu zaista toliko skuplji od ostalih mesta u Srbiji?

Subota uveče, izašli ste u restoran, popili čašu vina i produžili ste do obližnjeg kluba ili splava.  Ujutru se budite i shvatate da vam se novčanik preko noći ispraznio. Ali, nije vas niko opljačkao -  samo ste bili u noćnom provodu u Beogradu.

I treba. To je i normalno da je u Beogradu skuplje nego u ostatku Srbije, zato što je ovde mnogo  ljudi došlo u Beograd od svuda. Ako pitate građane na ulici reći će vam ovako: za kafić minimum 1.000 dinara, za restoran 5.000, a za noćni klub 100 evra.

Finansijski je to možda i najbolje rešenje, jer ako volite noćne provode vrlo je verovatno da ćete posle nekoliko izlazaka morati da podignete kredit. Kako građani kažu, nije sve baš tako crno.

Cene se i u Beogradu razlikuju, pa ako izaberete restoran koji nije u samom centru, možete da prođete nešto jeftinije.

A kakva je situacija u drugim gradovima Srbije? Sve se to izjednačilo, malo je skuplje u Beogradu, ali minimalno.

„U Topoli mogu da izađem sa 1000-2000 dinara, a u Beogradu jedno piće košta 1000 dinara.  Beograd je veoma skup, za ove pare sam mogla da studiram u Parizu ili Milanu“, kaže za UNU studentkinja iz Topole Ana Momčilović.

Cene u prestonici su poput svetskih metropola, ali i od glavnog grada ima skupljeg. To je Zlatibor, a neretko i Vrnjačka banja. Naravno, sedenje u restoranima i kafićima nije jedini način da provedete vreme van kuće. Umesto  toga, možete da odete u bioskop. Ipak i to košta.

U Subotici je karta oko 350 dinara po osobi, a u Beogradu ide i do 730 dinara, a ako se uz film  počastite kokicama i pićem, spremite se da za to  zadovoljstvo izdvojite još barem 800 dinara. Samo za jednu osobu.

„Filmove gledam kod kuće, jer mi je karta za bioskop ovde stvarno preskupa. Ne trošim novac na to“, kaže studentkinja Ana.

Kada se sve stavi na papir, druženje kod kuće jeste najjeftinija opcija, a izlazak u grad... pa, mnogi među nama to mogu smatrati "posebnom prilikom".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()