Predsednik najavio veće zarade prosvetarima: Plata bila 44.000, sada je 97.000, a biće preko 103.000

Predsednik Srbije je rekao da je kompletna kumulativna inflacija 82 posto, a rast plata je od 120, što znači da je za 40, 50 i 60 posto bolji životni standard

06.10.2024. 21:36
  • Podeli:
prosvetari protest-66fd3dd6b7634.webp Foto: UNA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras na TV Pink govori o kreditnom rejtingu Srbije, novim infrastrukturnim projektima, ali se osvrnuo i na plate prosvetnih radnika.

Vučić je rekao da je kompletna kumulativna inflacija 82 posto, a rast plata je od 120, što znači da je za 40, 50 i 60 posto bolji životni standard.

"On je značajno veći. Plata nastavnika je bila 44 hiljade, a sada je 97 hiljade" rekao je Vučić i dodao da će ona sada biti preko 103 hiljade.

Kako kaže, to i dalje nije dovoljno, treba i dalje, dodaje, da guramo napred.

"Moramo da budemo fer prema sebi i da kažemo šta je to što je velika stvar a šta je ono što treba da bude bolje"

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()