Najveći svetski mladi talenti na jednom mestu: Beograd ponovo domaćin BBICC-a

Svetsko studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja u Beogradu

Autor: Promo
19.02.2024. 13:00
  • Podeli:
BBICCFON-65ca14a1453b9.webp Foto: BBICC FON

Belgrade Business International Case Competition (BBICC) je svetsko studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja. BBICC će ugostiti timove i mentore čak 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola u periodu od 3. do 9. marta u Beogradu. Takmičenje je i ove godine, sudeći po rangiranju Univerziteta u Oklandu, jednog od utemeljivača metodologije studije slučaja, rangirano među 10 najboljih takmičenja ovog tipa u svetu. Takođe, BBICC je jedino ovakvo takmičenje u celoj jugoistočnoj Evropi.

Studenti ove godine dolaze iz zemalja iz celog sveta kao što su Amerika, Australija, Kanada, Singapur, Danska... Sa njima će snage odmeriti i srpski tim, sa Fakulteta organizacionih nauka. Takmičari će imati priliku da rešavaju tri studije slučaja, dve u kraćem vremenskom intervalu od po 5 sati, dok će za treću imati na raspolaganju 24 sata. Svoja rešenja će prezentovati stručnom žiriju koji će činiti: predstavnici kompanija koje zadaju studije slučaja, industrijski eksperti i predstavnici državnih organa.

Iako takmičarski deo zauzima najveći deo agende BBICC takmičenja, učesnici će imati priliku da, kroz razne društvene aktivnosti, upoznaju Beograd i srpsku tradiciju, kulturu i običaje.

Foto: BBICC

Fakultet organizacionih nauka je pionir uvođenja metodologije poslovne studije slučaja u redovnu nastavu, a na inicijativu prof. dr Vesne Damnjanović, izučavanje studije slučaja je zastupljeno i kao vannastavna aktivnost. “Studija slučaja je interaktivna metoda učenja nastala na Univerzitetu Harvard, a primenjuje se u raznim granama nauke, poput medicine i prava, a mi je konkretno primenjujemo u biznisu. Sama studija slučaja predstavlja problem ili izazov jedne organizacije, koja može biti mala organizacija, velika kompanija ili čak nevladina organizacija. Ti izazovi se postavljaju pred studente koji se stavljaju u ulogu donosioca odluke. Oni analiziraju podatke, identifikuju probleme i daju predloge.” - ističe prof. dr Vesna Damnjanović, generalni direktor takmičenja BBICC i rukovodilac Centra za poslovne studije slučaja FON-a.

Nakon uspešne primene metodologije studije slučaja na FON-u i postignutih uspeha studenata na svetskim takmičenjima iz ove oblasti, kao kruna uspeha organizovan je prvi BBICC 2013. godine. Ove godine BBICC se održava po deveti put.

Foto: BBICC

Za više informacija posetiti sajt, kao i zvanične profile na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()