Čeka li nas "pozlaćena nedelja": Đoković danas igra finale, a Srbija ima predstavnike u još tri sporta

Posle meča u ženskom dublu, koji počinje u 12 časova i takođe će biti igran za zlato, na teren izlaze Nole i Karlitos

04.08.2024. 07:00
  • Podeli:
novak đoković, 27 jul 2024 - foto Reuters (1)-66aea97b59d19.webp Foto: Reuters

Da li danas možemo da očekujemo "pozlaćenu nedelju" na Olimpijskim igrama u Parizu? Pa, svakako da možemo, jer ćemo imati prilike da navijamo za jednog i jedinstvenog - Novaka Đokovića, koji će igrati u finalu olimpijskog turnira - što znači da bi nam on pobedom prilično ulepšao dan. No, biće tu još predstavnika Srbije devetog dana OI, što znači da bi moglo da bude više prilika za radovanje.

No, da krenemo redom - teniski program danas počinje u 12 časova, ali će najpre biti igran meč u ženskom dublu za bronzanu medalju, u kojem će igrati Češka i Španija.

Kad se taj meč završi, pretpostavlja se da bi negde oko 14 časova na teren trebalo da izađu naš Novak Đoković i Španac Karlos Alakraz, koji će ukrstiti rekete u borbi za zlato.

U to vreme - u 14 časova, kreće i biciklistička drumska trka u ženskoj konkurenciji, u kojoj boje Srbije brani Jelena Erić. Da podsetimo, juče je njen reprezentativni kolega Ognjen Ilić u drumskoj trci zauzeo 64. mesto.

Od 17 časova čeka nas prava poslastica - odbojkašice biju veliku bitku sa reprezentacijom Kine u poslednjem, trećem kolu u grupi A. Situacija je napeta - Kineskinje kao prvoplasirane imaju 5 bodova, Srbija na drugom mestu ima 4 boda, dok Amerikanke na trećem imaju 3 boda i verovatno je da će u poslednjem kolu da pobede Francusku, koja je poslednja bez bodova.

Srpkinje jesu izborile plasman u četvrtfinale, ali neće biti svejedno da li će dalje proći sa prvog, drugog ili trećeg mesta - a mogu da osvoje svako od ta tri (ne treba biti posebno mudar pa zaključiti kojem se mestu mi navijači nadamo).

Standings provided by Sofascore

U 18.35 časova naši reprezentativci u basketu 3x3 igraju protiv Litvanije - to je za njih poslednje, sedmo kolo pred završni deo olimpijskog turnira. Ako naši momci pobede, biće drugi na tabeli i pridružiće se Letoncima, olimpijskim šampionima, direktno u polufinalu.

Do problema dolazi ako izgube, pošto će tada morati težim putem do polufinala - kroz takozvani plej-in. Ovi mečevi na programu su kasnije večeras - prvi u 21.30, a drugi u 22.05, a igra se po sistemu trećeplasirani protiv šestoplasiranog, odnosno četvrtoplasirani protiv petoplasiranog - pobednici tih duela idu u polufinale.

Danas u 19.55 počinje za nas jedno tužno finale - u ženskom skoku uvis, u kojem nas neće predstavljati Angelina Topić. Svi već znaju na kakav je herojski način ova mlada devojka izborila plasman za borbu u medalju, ali kako je povreda bila jača, naša uzdanica se večeras neće pojaviti na zaletištu. Ipak, zaslužila je da je pomenemo na dan finala u njenoj disciplini i, uz nadu da će se brzo oporaviti, poželimo joj da nastavi da preskače letvice širom planete i nastavi da bude uzor i primer svima kako se bori za svoju zemlju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()