Ado i Bukari postaju Srbi: Nova tura pasoša za fudbalere Zvezde

Dvojica igrača već imaju dokumenta Srbije

06.07.2023. 12:44
  • Podeli:
Edmundo Ado foto Dusan Milenkovic:ATAImages-6492ec3320b82.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Crvena zvezda će i naredne sezone imati dosta stranaca na raspolaganju, a s obzirom na to da postoje ograničenja po tom pitanju za nastup u Superligi Srbije pronašlo se rešenje - Edmund Ado i Osman Bukari dobiće pasoše Srbije i vodiće se kao domaći igrači. Prema pisanju "Informera" njih dvojica se nalaze u procesu dobijanja srpskog državljanstva. 

Prema pravilima Superlige Srbije klubovi imaju pravo da registruju četvoricu stranih igrača, pa će ova privilegija dobro doći i treneru prvog tima Crvene zvezde Baraku Baharu jer će manje da "lupa" glavu oko sastavljanja ekipe koja ide u odbranu titule. 

Srpski dnevni list podseća da u Crvenoj zvezdi trenutno od stranaca nastupaju Omri Glazer, Aleks Vigo, Irakli Azarov, Kings Kangva, Edmund Ado, Osman Bukari, Piter Olajinka, Žan Filip Kraso, kao i Emanuel Late Lat, koji je uskoro stiže i već je rezervisao Zvezdinu devetku.

Srpske pasoše ranije su dobili Prucev i Kanga, koji se u Superligi Srbije već vode kao domaći igrači. 

Edmund Ado je na "Marakanu" nedavno stigao iz subotičkog Spartka, za obeštećenje od 400.000 evra, a u srpski fudbal je zvanično stigao početkom godine kao slobodan igrač, nakon raskida sa Šerifom iz Tiraspolja

Osman Bukari je prošlog leta došao iz Genta za obeštećenje od 3.000.000 evra i pokazao se kao kvalitetno rešenje za poziciju desnog krila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()