Albanski fudbaler se pravdao Rusima: "Stidim se i kajem, nisam vređao Srbe"

Kako je istakao nije mogao da kontroliše emocije

30.06.2024. 16:09
  • Podeli:
mirilind daku euro 2024 albanija skandiranje profimedia-6676a8dc61fbd.webp Foto: Profimedia

 Fudbaler Albanije, Mirlind Daku posle meča sa Hrvatskom je sa albanskim navijačima skandirao pogrdno na račun Srbije i Severne Makedonije.

On se sada prvi put oglasio o skandalu koji je režirao na Evropskom prvenstvu.

"Sve je izmaklo kontroli. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri",  istakao je Daku i dodao:

"Naravno, ova nedelja je bila veoma teška. Suočen sa pritiskom sa kojim se nikada ranije nisam suočio. Našao sam se u centru skandala, zbog čega se veoma stidim. Nisam hteo da izazivam takvu situaciju, a da ne govorim o tome da je izazvala veliku pometnju u medijima. Sve je izmaklo kontroli. Posle nečega ovakvog je stresno, ove misli me ne napuštaju. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri".

"Posle prve utakmice na turniru sa Italijom, naš defanzivac Elseid Hisaj dobio je dosta kritika navijača. Ne samo navijači, već i mediji su vršili pritisak na njega. Posle utakmice sa Hrvatskom želeo sam da ga podržim i otišao sa njim na navijačku tribinu kako bi ga navijači prihvatili, podržali i podelili sa njim ovaj radostan trenutak. Onda su mu dali megafon, bio sam u blizini. Kasnije je megafon bio u mojim rukama i ja sam izustio te reči",  rekao je Daku za "Sport Ekspres".

Fudbaler je istakao da nije mogao da kontroliše emocije.

"Na ovakvim utakmicama navijači često dozvoljavaju sebi da uzvikuju uvrede na račun navijača drugih zemalja. Ova atmosfera vas prati tokom cele igre i obavija vas. Ovo utiče na sve na stadionu. Taj meč je imao emotivnu završnicu, izjednačili smo u poslednjim minutima, a ja sam debitovao na turniru. Stoga su emocije preplavile. Ovo me uopšte ne opravdava. Odmah posle skandiranja shvatio sam šta sam uradio, rekao sam "Ovo su neprikladne stvari". Bio sam šokiran što sam bio izložen emocijama i dozvolio sebi takve stvari".

On je i demantovao da je vređao Srbiju.

"Zaista nisam vikao niti govorio ništa o Srbiji. Što je još važnije, uopšte nije trebalo da izgovorim takve reči nijednom od naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar i ne čini me srećnim".

Daku tvrdi da niko iz Srbije nije podneo prijavu protiv njega.

"Nakon incidenta, FS Srbije nije uputio zvanične žalbe UEFA. Odnosno, protiv mene nije bilo nikakvih pritužbi. Ponavljam, ova situacija me ne raduje. Žao mi je i izvinjavam se svima koji su povređeni ovim činom".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()