Argentinac ima novu sredinu: Hulijan Alvarez prelazi u madridski Atletiko

On će potpisati višegodišnji ugovor

12.08.2024. 22:30
  • Podeli:
Tan2024-05-1115322116_4 hulijan alvarez AP PhotoKirsty Wigglesworth-6661ec8407df0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 Argentinski fudbaler Hulijan Alvarez novi je član Atletika, saopštio je danas madridski klub.

Kako je saopšteno, 24-godišnji Alvarez je sa čelnicima Atletika potpisao petogodišnji ugovor. Španski i engleski mediji tvrde da je Argentinac plaćen 75 miliona evra u kešu, plus potencijalnih 20 kroz bonuse.

Alvarez je u prethodne dve sezone za Mančester Siti u svim takmičenjima dao 36 golova i imao 18 asistencija na 103 utakmice. Siti ga je 2022. godine platio River Plati 20 miliona evra. 

U dresu "građana" osvojio je Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, dve Premijer lige i jedan FA Kup.

Novi član Atletika je za Argentinu dao devet golova na 36 utakmica, a sa državnim timom je bio svetski prvak 2022. godine i pobednik Kopa Amerika prošlog meseca.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()