Barselona, Atletiko, Lacio i Borusija iz Dortmunda u nokaut fazi Lige šampiona

Završeno je 5. kolo evropskog takmičenja

29.11.2023. 08:25
  • Podeli:
Tan2023-11-2901082129_2 borusija dortmund liga šampiona Davide SpadaLaPresse via AP-6566e668c5139.webp Foto: Tanjug/Davide Spada/LaPresse via AP

Fudbaleri Barselone, Atletika, Borusije iz Dortmunda i Lacija plasirali su se u nokaut fazu Lige šampiona kolo pre kraja grupne faze, zahvaljujući pobedama u 5. kolu elitnog takmičenja.  

Fudbaleri madridskog Atletika pobedili su kao gosti Fejenord rezultatom 3:1 i tako se, posle pobede Lacija nad Seltikom u ranijem terminu, zajedno sa Rimljanima plasirali u grupnu fazu iz grupe E. 

Čak dva gola Atletika u Roterdamu bili su autogolovi, Lutšarela Gertrude u 14. i Santijaga Himeneza u 81. minutu. 

Mario Hermoso je bio strelac za Atletiko u 57. minutu, a Mats Vifer je u 77. dao jedini gol za domaćina.

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Post

Borusija iz Dortmunda je slavila u Milanu (3:1) i obezbedila plasman u nokaut fazu. Milan je imao šansu već u 6. minutu da povede, ali je udarac Olivijea Žirua sa penala odbranio golman gostiju Gregor Kobel

Za razliku od Francuza, kapiten Borusije Marko Rojs je sa bele tačke bio siguran i doveo goste u vođstvo u 10. minutu. Izjednačio je Samuel Čukveze u 37. minutu. 

Gosti su meč rešili za 10 minuta. Prvo je Rojs bio asistent Bajno-Gitensu u 59. minutu, a onda je Karim Adejemi poslao loptu u mrežu domaćina u 69.

Njukasl je do 90+8. minuta vodio u Parizu, ali je PSŽ golom Kilijana Mbapea sa penala stigao do 1:1. Aleksander Isak je doneo prednost "svrakama" golom u 24. minutu i delovalo je da će odneti tri boda iz Pariza, ali je u dubokoj nadoknadi Mbape izjednačio i stavio PSŽ u situaciju da sam odlučuje o sopstvenoj sudbini kad je u pitanju plasman u nokaut fazu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Barselona je preokretom savladala Porto i obezbedila i plasman dalje i prvo mesto u grupi H jer je bolja u međusobnom skoru od Porta, a ima čak za sedam golova bolju gol razliku od Šahtjora. 

Porto je golom brazilskog krilnog napadača Pepea u 30. minutu poveo u 30, ali je već u 32. minutu izjednačio Portugalac Žoao Kanselo. Bek je bio najbolji igrač utakmice, pošto je u 57. minutu asistirao zemljaku i imenjaku Feliksu za potpuni preokret.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()