Batak pred premijeru u kvalifikacijama: Vreme može uticati na sve

Idemo u goste ekipi sa kvalitetnim individualcima, kaže Nikola Čumić

26.07.2023. 19:00
  • Podeli:
Radovan Batak-64c169cb96deb.webp Foto: Nenad Mihajlović/Tanjug

Fudbaleri Vojvodine izlaze na evropsku scenu. Ekipa iz Novog Sada otputovala je u Nikoziju, gde u četvrtak od 19 časova igra protiv kiparskog APOELA, kvalifikacije 2. kola Lige konferencija

"Igramo protiv kvalitetne ekipe, koja ima iskustva u kvalifikacijama i evropskim kupovima. Imaju budžet tri ili četiri puta veći od našeg, ali jedva čekamo meč", rekao je trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak uoči duela.

Prvi meč Novosađani igraju u gostima, a sedam dana kasnije čeka ih revanš pred domaćom publikom.

"Mnogo zavisi od prve utakmice. To je za nas veliki izazov, velika šansa. Bitno je da budemo hrabri, disciplinovani, da se ne uplašimo, da imamo dobar ulazak u utakmicu, prvih 20, 25 minuta, što zbog značaja meča, što zbog vremenskih uslova koji su teži negi kod nas", istakao je Batak.

Prema prognozi temperatura će tokom meča biti iznad 30 stepeni, što će svakako uticati na igrače.

"Prethodnih dana u Novom Sadu, po povratku sa Pohorja, imali smo slične uslove i verujem da će nam to pomoći", dodao je trener Novosađana.

Novosađani oslabljeni na Kipru

Batak ne može da računa na povređene Filipa Malbašića i Asmira Kajevića, koji nisu ni doputovali na Kipar, a pod znakom pitanja su Stefan Vukić i Andrija Radulović.

"Čeka nas teških 90 minuta, svih pet izmena, potrebni su nam maksimalno spremni igrači. U petak jeste samo prvo poluvreme, ali izuzetno je važno da bismo u što boljoj poziciji dočekali revanš u Novom Sadu", jasan je Batak, koji nije hteo da poredi da li bi bilo lakše ili teže da je trener Kiprana ostao Vladan Milojević, koga je nasledio Rikardo Sa Pinto.

Prvotimac Vojvodine Nikola Čumić rekao je da se ekipa dugo spremala za ovaj meč.

"Svesni smo da nas čeka kvalitetna ekipa sa kvalitetnim individualcima. Poštujemo ih, ali želimo da im se suptostavimo. Igramo na Kipru prvo poluvreme, nadam se dobroj partiji i pozitivnom rezultatu, pa da u revanšu pred našim navijačima izborimo plasman u 3. kolo kvalifikacija", poručio je Čumić.

Pobednik duela između Vojvodine i APOELA igraće u 3. kolu sa boljim iz dvomeča Vorskla Poltava (Ukrajina) - Dila Gori (Gruzija).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()