Bilbao nakon 40 godina osvojio Kup kralja: Radonjić jedan od tragičara

Bio je ovo prvi Kup trofej za Baske posle sezone 1983/1984. i 24. u istoriji kluba

07.04.2024. 08:25
  • Podeli:
atletik bilbao profimedia-0863035621-66123c520f17e.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Atletik Bilbaa osvojili su Kup kralja pobedom nad Majorkom nakon penala.

Rezultat je iznosio 1:1 nakon 120 minuta igre, a igrači Bilbaa su nakon toga bili mnogo precizniji tokom penal serije.

Majorka je povela u 21. minutu golom Danijela Rodrigeza, ali je Bilbao posle inicijative u nastavku uspeo da izjednači preko Ojana Sanseta u 50. minutu.

Golova do kraja regularnog dela meča nije bilo, pa se otišlo u produžetke.

Bilbao je ponovo bio bolji rival u dodatnih trideset minuta, ali nije uspeo da dođe do gola i trijumfa, pa su o pobedniku odlučivali penali.

Vedat Murići je pogodio prvi penal za Majorku, ali su nakon toga promašivali Manu Morlanes i Nemanja Radonjić, pa je pogodak Antonija Sančeza u četvrtoj seriji bio uzaludan zbog toga što su svi igrači Bilbaa bili precizni.

Pogađali su redom Raul Garsija, Iker Muniain, Mikel Vesga i Aleks Berenger, te je trofej Kupa Španije 24. put završio u vitrinama kluba iz Baskije, a prvi put posle 1984. godine.

Radonjić je u igru ušao u 74. minutu, a u 119. je dobio i žuti karton, dok je Matija Nastasić na teren izašao u pauzi između dva produžetka.

Predrag Rajković odgledao je ceo meč sa klupe Majorke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()