Crna Gora se oprostila od mladog Matije Šarkića: Dejo Savićević u suzama

Ogromna tuga

18.06.2024. 16:02
  • Podeli:
matija šarkić-6671932a5b257.webp Foto: AP Photo/Steve Luciano

Crna Gora oprostila se od preminulog fudbalera Matije Šarkića.

Šarkić je iznenada preminuo u 26. godini života.

Golman crnogorske reprezentacije sahranjen je u ponedeljak u Podgorici.

Komemoraciji u Crnogorskom narodnom pozorištu, koju je organizovao Fudbalski savez CG, prisustvovali su i članovi porodice, reprezentativci, saigrači iz Belgije i Engleske, brojni sportski radnici.

"Prerani odlazak Matije Šarkića pretežak je gubitak za crnogorski sport, reprezentaciju i sve klubove u kojima je gradio karijeru", rekao je predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je na komemoraciji povodom prerane smrti crnogorskog fudbalskog reprezentativca, kazao da za Matijom danas ne plače samo njegova Crna Gora.

"Tuguju za njim i u Engleskoj, Belgiji i širom fudbalskog sveta", rekao je Milatović.

Predsednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević podsetio je da je Šarkić pre samo desetak dana čudesnim odbranama u Briselu, u prijateljskoj utakmici sa Belgijom, oduševio kompletnu javnost države u kojoj je proveo dobar deo svog detinjstva.

On je naglasio da je oduševio i najveće svetske medije koji su se utrkivali da komplimentima opišu izdanje crnogorskog golmana.

"Naš Šarka, kako su ga od milošte zvali, iz treninga u trening, iz nastupa u nastup, uveravao je sve u stručnom štabu nacionalnog tima da je golman svetske klase", rekao je Savićević koji je i zaplakao tokom komemoracije.

Kapiten reprezentacije Stevan Jovetić naglasio je da Šarkić nije bio samo deo tima, već simbol upornosti, predanog rada i posvećenosti pozivu kojim se bavi.

"Bio je oličenje profesionalnosti, primer ne samo mlađim momcima koji sanjaju velike stvari u fudbalu, već i nama iskusnijim igračima. Gurao je svoj tim i reprezentaciju napred, kako to samo veliki golmani znaju da rade", rekao je Jovetić.

Njegov brat blizanac, Oliver Šarkić, kazao je da je njihovo mišljenje bilo da je tek sada počeo veliku karijeru.

"Očiglednmo da je neko drugi imao druge planove za našeg Matiju. On je bio veliki deo našeg trija braće Šarkić. Nastavićemo mi kao trio i dalje, ali sada sa malo dalje distance. Svi koji ga znaju pozato im je kakav je radnik bio. Sada je stigao njegov trenutak da odmori, sad je deo zemlje koju je toliko ponosno branio i voleo", rekao je Oliver Šarkić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()