Da li sudije zaista rade na štetu Partizana? Evo šta kaže statistika

Broj penala za večite će vas šokirati

14.03.2024. 10:59
  • Podeli:
fk partizan, 13 mart 2024 - foto Dusan Milenkovic ATAImages (2)-65f200fe84c9e.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Poslednjih par godina Superliga Srbije je postala izuzetno neizvesno takmičenje na gotovo svim frontovima, a ove sezone je tako i u šampionskoj trci.

Ipak, iako defakto Srbija ima jedno od najkonstatnijih suđenja u Evropi, svedoci smo novih žalbi različitih klubova na isto, iz kola u kolo.

Što se arbitraža tiče, moguće je izmeriti samo statistiku, a kada uporedimo pomenutu kod večitih rivala, dobija se sledeća slika.

Što se žutih kartona tiče, Crvena zvezda ih je dobila ubedljivo najmanje, svega 33, dok je Partizan u sredini celokupne tabele, sa 56 javnih opomena.

S druge strane, crveni kartoni su nešto ekstremniji, gde Zvezda, uz TSC i Napredak, nema ni jedan, dok je najviše u celoj ligi dobio Partizan, čak pet.

Ipak, ovo se može pripisati tome što je Zvezda tim sa ubedljivo najvećim posedom u proseku, gotovo 65 odsto, pa je teško dobiti karton dok je lopta kod tebe, dok je Partizan sa oko 10 odsto manje po utakmici u sredini tabele po ovom parametru, pa ne čudi nešto veći broj oštrijih startova za vreme dok rival ima loptu.

Što se samih prekršaja tiče, obe ekipe prave gotovo identičan broj startova po meču, a takođe se Zvezdi svaki od tih startova svira faul, za svega decimalu, koja nije realno primenjiva razlika.

Penali su uvek goruća tema u našem fudbalu, a Partizan ih ima najviše dosuđenih na svoju štetu, odmah iza IMT-a, čak šest, dok je protiv Zvezde svirano dva penala u dosadašnjem toku sezone.

Što se penala u korist timova tiče, crveno-beli su tu lider sa 12 kaznenih udaraca, ali ni igrači crno-belih nisu ništa manje zaštićeni u kaznenom prostoru rivala, sa svega jednim penalom manje u svoju korist.

Bilo kako bilo, kada se uzme u obzir način igre, odnosno vreme provedeno u napadu, defanzivi, u posedu lopte ili bez nje, dolazimo do zaključka da su sudije najčešće na nivou zadatka, ali da se sigurno neka greška potkrala jeste, jer ko radi taj i greši.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()