Domaćin je neprikosnoven: Rutinska pobeda Nemačke nad Mađarskom

Nemci sigurni i u drugom kolu Evropskog prvenstva

19.06.2024. 19:54
  • Podeli:
nemacka AP PhotoDarko Vojinovic-66731a64cf505.webp Foto: AP Photo Darko Vojinovic

Fudbalska reprezentacija Nemačke je danas u drugom kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu savladala  Mađarsku rezultatom 2:0.

Prvo poluvreme je završeno, a rezultat posle 45 minuta igre je 1:0 za Nemce koja grabi ka drugoj pobedi.

Prvu veliku priliku Nemci su imali u 11. minutu preko Haverca koji je probio iskosa sa desne strane pored Orbana, ali je Gulaši sjajno intervenisao.

Usledio je korner posle koga su Nemci imali još jednu veliku priliku, ali je Bola uspeo glavom da zaustavi loptu koja je išla u nebranjeni deo mreže.

Bolja igra Nemačke krunisana je vodećim golom u 23. minutu, posle jedne sporne situacije u kaznenom prostoru Mađarske. Gundogan je na nekih 7-8 metara od gola Mađara odgurnuo Orbana koji je posrnuo, izgubio kontrolu nad loptom, a sudija se nije oglasio, što spretni Gundogan koristi za asistenciju Musijali, a ovaj preciznim šutem  šalje loptu u desnu stranu protivničkog gola za 1:0.

Mogli su Mađari brzo do izjednačenja preko Soboslaja, čiji je udarac iz ''slobodnjaka'' pod prečku sjajnom intervencijom zaustavio Manuel Nojer.

Sjajni su Nemci bili i u drugom poluvremenu. Napadali su, a nagrada je došla u 67. minutu. Kombinovali su Musijala i Kros, lopta je potom došla do Mitelštada na levoj strani, koji je lepo video samog Gundogana, a kapiten Nemačke je iz prve šutirao i loptu poslao u levi ugao gola Gulačija, koji je sada bio nemoćan.

Do kraja meča rezultat je ostao nepromenjen 2:0.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()