Duljaj o Voždovcu i Baždaru: Samed je na radaru mnogih ekipa

Gledam koga možemo da stavimo u fudbalski izlog, kaže trener Partizana

09.04.2024. 13:48
  • Podeli:
igor duljaj, 3 april 2024 - foto Dusan Milenkovic ATAImages-660d9f9d8292a.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj uoči duela protiv Voždovca u četvrtfinalu Kupa Srbije govorio je i o nekim igračima i o protivniku protiv koga je u Superligi Srbije slavio sa 3:2.

"Teško je dva puta za sedam dana igrati sa istim rivalom, uprkos tome što je ovaj duel drugačiji od prvenstvenog. Tada su u opticaju bili bodovi, sada poraz izbacuje iz igre za domaći trofej. Odlično se poznajemo, Voždovac mnogo dobro igra, ali bez pozitivnih rezultata. Niz neuspeha mora da se prekine, nadam se da neće protiv Partizana. Odlična su ekipa, mlada i poletna, umeju da igraju", rekao je trener Partizana Igor Duljaj.

Odsustvo Mateusa Saldanja je dalo šansu nekim novim klincima i otkrivena je nova nada - Samed Baždar. Kako je zaigrao tako je bljesnuo, pa je odmah dobio i poziv od selektora Dragana Stojkovića. Partizan ovog puta ne krije da je duži boravak ovog igrača u srpskom timu skoro pa nemoguć. Trener Igor Duljaj, u nameri da obrazloži položaj napadača koji su mu na raspolaganju, otkrio da novopečeni A reprezentativac želi da napusti klub.

"Ako bih hteo da zaštitim sebe, stavio bih u ekipu Nikolića. Baždar ima 20 godina i moram da razmišljam šta je najbolje za klub. Samed je na radaru mnogih ekipa, upravo zbog igara u prvom timu, čak i pored nedostataka, jer je nestrpljiv i sve želi odmah. Nosi se i sa povicima sa tribina, iz prevelike želje pravi početničke greške, ali nijednom igraču ne mogu da osporim želju. Ranije si morao da budeš najbolji u klubu, dominantan, da bi stigao do A reprezentacije, sad... Mladi moraju da shvate da ne može vreme da se preskoči, mora da se poštuje redosled, ali moramo da ga trpimo. Struka, ekipa, pa i stariji igrači među kojima i Nikolić, koji savetuje Sameda kako da se nosi u teškim trenucima. Pošto razmišljam šta je najbolje za klub, a ne za mene lično, onda gledam koga možemo da stavimo u fudbalski izlog. U ovom trenutku to je Baždar", precizirao je Duljaj i prenosi "Mozzartsport".

Šef stručnog štaba Parnog valjka maltene se pomirio sa idejom da se momak iz Novog Pazara otisne u inostranstvo.

"Teško je oceniti da li će Baždar biti sa nama naredne sezone, svi znamo da Partizan živi od prodaje igrača. U zimskom prelaznom roku smo ostali bez dvojice mladih, Ilića i Belića, a bez njihovih prodaja bi klub teško mogao da funkcioniše. Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega, poput Milovanovića, Ilića, Stevanovića... Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu".

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()