Emotivan oproštaj Borjana od Crvene zvezde: Mogao sam još da dam klubu

On je u klubu sa Marakane proveo šest sezona

01.07.2024. 18:35
  • Podeli:
Milan Borjan-64783b6243ce8.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Bivši kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan, oglasio se nekoliko dana posle potvrde da je raskinuo ugovor sa klubom i emotivno se oprostio od kluba sa Marakane. 

On je u klubu sa Marakane proveo šest sezona i za to vreme osvojio šest titula, tri Kupa Srbije, šest godina je igrao grupnu fazu Lige Evrope.

"Morao sam da pustim malo vremena da prođe kako bi emocije koje su prejake mogle da se stabilizuju i kako bi mogao da napišem po neku reč koja nikada neće biti jaka da opiše moju ljubav prema Crvenoj zvezdi.

Crvenoj zvezdi sa svim ljudima koji je čine: saigračima, trenerima, upravom, ljudima koji se bave održavanjem, kuvaricama, higijeničarkama i naravno našom najvećom snagom, navijačima koji svim srcem osećaju i vole ovaj grb do koske! Trudio sam se oduvek da za svakoga imam lepu reč, razumevanja i vremena da podelim i radost i tugu. Radost sam umnožavao deljenjem, a probleme rešavao u tišini. Trudio sam se da budem stub na koji su svi mogli da se oslone i kako sam srce ostavljao na terenu, tako sam naučen da dajem sebe u svakom segmentu života podjednako Zvezdi i svojoj porodici.

FOTO: MILOŠ MILIVOJEVIĆ/TANJUG

Najsrećniji sam jer je moj sin ponosan na mene, vidim to, a da još nije ni svestan veličine uspeha i istorije koju je ispisao njegov otac sa Crvenom zvezdom. Od svog rođenja, moj sin je šest puta podigao pehar sa Zvezdom i sedmi put u Slovačkoj. Verujem da ću biti uzor kojem može da teži i da sam njegovo detinjstvo ispunio radostima i srećom sa Crvenom zvezdom, koja mu je sve. Raduje me i to što sam se trudio da obradujem i usrećim svu decu. Mnogo dece je dolazilo iz komšiluka, ali i sa Kosova, iz dijaspore, putujući po celu noć da me zagrle, i presrećan sam što sam imao priliku da ulepšam njihovo detinjstvo. U mom srcu uvek ima dovoljno mesta za sve.

 Suvišno je govoriti o uspesima i rezultatima koje smo postigli. Šest titula, tri duple krune, šest godina Evrope... Trudio sam se da branim i ono što je izgledalo da se ne može odbraniti. Suvišno je govoriti o emocijama sa kojima se borim, koje su me ophrvale... Dovoljno je videti da mi je bilo potrebno nekoliko dana da se ohrabrim i javno progovorim o odlasku iz Zvezde, ali sve što je lepo ima kraj... Znam da sam mogao još mnogo da dam Crvenoj zvezdi, ali važno je da čovek vidi kada je vreme da ide dalje.

Srećan sam jer znam da sam ostavio svoje saigrače u dobrim rukama i dobrom raspoloženju, navijače sa dobrim timom, i Crvenu zvezdu u nizu ispisivanja novih uspeha. Znam da će sve biti dobro i spreman sam da u nekom novom klubu svojim odbranama donesem nove uspehe. Hvala mojim saigračima, trenerima, upravi, svim ljudima koji su zaposleni u Crvenoj zvezdi na šest sjajnih i nezaboravnih godina. Posebno hvala navijačima koji su mi uvek bili vetar u leđa, zbog kojih sam želeo i borio se i kada možda nisam imao snage. Uvek sam nosio veliku dozu odgovornosti baš zbog vas kojima je Zvezda sve. Sa vama ovo putovanje će zauvek biti zapisano ne samo u istoriji već i u mom srcu. Hvala vam.

Zauvek Zvezdin vojnik - Milan Borjan".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()