FIFA odbila žalbu Rubijalesa: Suspenzija, zbog poljupca, ostaje ista

U septembru 2023. godine napustio funkciju predsednika FFS

26.01.2024. 23:30
  • Podeli:
luis rubiales reuters-64e9f15c83e07.webp Foto: Reuters

Žalbena komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) odbila je žalbu bivšeg predsednika Fudbalske federacije Španije Luisa Rubijalesa protiv trogodišnje suspenzije iz fudbala.

Rubijales je u septembru 2023. godine napustio funkciju predsednika FFS, nakon incidenta u kojem je u usta poljubio špansku fudbalerku Dženi Ermoso posle pobede Španije nad Engleskom u finalu Svetskog prvenstva

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izrekla je Rubijalesu nakon incidenta trogodišnju zabranu bavljenja bilo kakvom funkcijom u fudbalu.

"Pored svega što je uzeto u obzir, Žalbena komisija je ustanovila da se gospodin Rubijales poneo suprotno principima podvedenim pod Članom 13. FIFA disciplinskog koda, kao i posle finala Svetskog prvenstva", piše u saopštenju FIFA.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()