Filip Đuričić za UNU: Superkup Evrope na vrhunskom nivou, Gudelj nije imao sreće

Srpski fudbaler ovog leta pojačao je redove Panatinaikosa, te je imao priliku da isprati meč Superkupa u Atini

17.08.2023. 16:10
  • Podeli:

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Superkup Evrope pobedom nad Seviljom u Atini posle boljeg izvođenja penala (1:1, 5:4).

Tragičar je bio srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, koji je u petoj penal-seriji pogodio prečku.

Nastavljena je i tradicija da ovaj trofej osvaja prvak Lige šampiona. To je bio slučaj u 10 od poslednjih 11 navrata.

Ovim povodom reporterka UNA TV Sara Parežanin, razgovarala je sa našim fudbalskim reprezentativcem, igračem Panatinaikosa Filipom Đuričičem, koji je pratio utakmicu.

Na početku razgovora, Đuričić ističe da je utakmica bila na vrhunskom nivou, što se i očekivalo od ovakve dve ekipe.

"Utakmica je bila na vrhunskom nivou, mislim da je Mančester siti zasluženo pobedio, dve jako kvalitetne ekipe sa dva različita stila fudbala, mislim da su ljudi koji su došli na stadion, kao i oni kraj malih ekrana uživali u utakmici", istiže srpski reprezentativac.

Osvrnuo se i na promašeni penal svog kolege iz reprezentacije Nemanje Gudelja.

"Jako mi je žao što se to desilo, ipak je ovo borba za evropski trofej, znam da je on jedan od sigurnijih izvođača jedanaesteraca, pogodio je prečku, iako je šutnuo kako je trebalo, nije imao sreće i te stvari se nekad dešavaju u fudbalu", kaže Đuričić.

Što se tiče vrele atmosfere na stadionu u Atini, i otežanih uslova za igru, smatra da je pravi izbor UEFE što se nisu igrali produžeci i što je ovaj težak meč završen penal serijom.

"Sugurno da je bilo teško za igru i to se posebno videlo u prvom poluvremenu, gde ritam nije bio na nivou ove dve ekipe, kako je vreme odmicalo igrači su se adaptirali i sve je izgledalo mnogo bolje. Sreća je i pravi izbor UEFE što se nisu igrali produžeci jer početak je prvenstva i igrači sigurno nisu još uvek u najboljoj mogućoj fizičkoj spremi", ističe naš sagovornik.

Otkrio nam je i kakav je njegov život u Atini i kako se navikao na promenu nakon što je ovog leta pojačao grčki klub Panatinaikos.

"Život je fantastičan, iako sam živeo u Italiji dugi niz godina, ali Atina je nešto specifično. Grci su sličnog mentaliteta kao i mi, grad je izuzetno lep i sadržajan", zaključio je Filip Đuričić.

Iskusni 31-godišnji krilni napadač braniće ove i sledeće godine boje Panatinaikosa, a u grčkom klubu su ga sačekali trener Ivan Jovanović kao i saigrač iz nacionalnog tima Filip Mladenović.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()