Fudbaleri Napolija i Barselone poslali antiratnu poruku

U televizijskom prijenosu ta scena nije prikazana jer UEFA zabranjuje isticanje bilo kakvih političkih poruka na utakmicama

25.02.2022. 13:44
  • Podeli:
stop-war-reuters.jpg

Na utakmici plej-ofa Lige Evrope između Napolija i Barselone pažnju gledalaca na stadionu i medija privukao je gest igrača oba kluba pre utakmice.

Naime, pre početka utakmice igrači su istakli natpis "STOP WAR" (Zaustavite rat) i time vrlo jasno poručili šta misle o ruskoj invaziji na Ukrajinu. 

U televizijskom prenosu, međutim, ta scena nije prikazana. UEFA, naime, zabranjuje isticanje bilo kakvih političkih poruka na utakmicama, ali su iz krovne evropske fudbalske organizacije jasno osudili rusku agresiju na Ukrajinu.

Španski AS piše da te scene nije bilo u prenosu jer je sudija utakmice bio Rus Sergej Karacev, kojeg nisu hteli da povezuju sa tim gestom.

 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()