Fudbalska reprezentacija Danske dobila novog selektora pred put u Leskovac

Kasper Hjulmand dao je ostavku posle EP u Nemačkoj na mestu selektora Fudbalske reprezentacije Danske

24.10.2024. 14:05
  • Podeli:
Danska Eriksen EURO24-666f17fc1a2e9.webp Foto: AP Photo

 Brajan Rimer imenovan je za novog selektora fudbalske reprezentacije Danske, saopšteno je danas.

U saopštenju Fudbalskog saveza Danske (DBU) se navodi da će Rimer voditi nacionalni tim do kraja Svetskog prvenstva u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Rimer je na klupi selekcije Danske zamenio Kaspera Hjulmanda, koji je podneo ostavku posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Reprezentaciju Danske je zatim privremeno vodio Morten Vighorst, ali je zbog stresa morao da se povuče sa ove funkcije. Selekciju Danske je potom privremeno preuzeo Lars Knudsen.

"Ostvario mi se veliki san da postanem selektor Danske. Ja sam izuzetno ponosan i počastvovan. Spreman sam za novi zadatak i izuzetno sam motivisan. Borićemo se svi zajedno da postignemo nešto veliko za ovu zemlju", izjavio je Rimer, prenosi zvanični sajt DBU.

On će na klupi Danske debitovati 15. novembra protiv Španije u Ligi nacija, a tri dana kasnije predvodiće nacionalni tim protiv Srbije u Leskovcu.

Rimer (46) je trenirao Anderleht od decembra 2022. do septembra ove godine. On je pre toga bio pomoćni trener Kopenhagena i Brentforda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()