Golac brutalno o srpskom fudbalu i struci: Pre bih gledao cveće i prirodu

Nekada veliki as i trener Partizana, bivši igrač brojnih engleskih klubova, priznao je da ga domaći fudbal ne zanima.

14.04.2024. 16:57
  • Podeli:
ivan golac yt wish and go-661beed896185.webp Foto: Youtube/PrintScreen/ Wish&Go

Legendarni jugoslovenski fudbaler i prvi internacionalac sa ovih prostora u engleskom fudbalu Ivan Golac prokomentarisao je stanje u srpskom fudbalu, sa posebnim osvrtom na struku.

Golac je uporedio fudbalske trenere sa profesorima u školama.

"Nikad nismo imali ozbiljne diskusije na polju struke. Naše struke nema, nestala je. Kao što u školama nemate dobre nastavnike. Kakvi će to biti đaci?", rekao je Golac u podkastu "Wish&Go".

"Mi, na ovim prostorima, smo dar Božiji, ali nikad nismo znali da od fudbala napravimo industriju. Fudbal je morao da bude naša najveća industrija. Jugoslavija je bila mala zemlja u odnosu na Argentinu, Brazil, Englesku, ali smo bili najveći izvoznici fudbalera na planeti. Šta to govori? Naši prostori su neiscrpni. Nažalost, organizacija je ključ svega", nastavio je Golac.

Nekada veliki as i trener Partizana, bivši igrač brojnih engleskih klubova, priznao je da ga domaći fudbal ne zanima.

"Vrlo malo gledam naš fudbal. Vreme mi je jako dragoceno. Pametnije je pročitati nešto, sedeti u prirodi, slušati ptice i uživati u zelenilu i cveću. Sve što pokušavamo, radimo na neprirodan način. 'Derbi' je sada obična utakmica. On je bio nešto drugo, za njega se živelo mesec dana", istakao je Golac.

Problem rada i struke je pojasnio na konkretnim primerima.

"Trenera Čukaričkog smene posle četiri, pet kola, a drugi trener promeni pet klubova za sezonu. Kakve su to uprave, ko tamo radi? Kako tu da dođe do kontinuiteta?", istakao je Golac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()