Gudelj se setio teških dana: Pokajao sam se što sam pogledao snimak pada

Eriksenu sam veoma zahvalan što je bio tu za mene, kaže u svojoj ispovesti srpski fudbaler

20.07.2023. 15:07
  • Podeli:
Nemanja i Dragiša Gudelj-64b9313f7b8d5.webp Foto: ATA Images

Prošlo je četiri meseca od strašnog pada na teren u sred utakmice, ali nije to dovoljno vremena da se preboli sve što je taj nemili događaj proizveo u Dragiši Gudelju. Fudbaler Kordobe se vratio treninzima i utakmicama, a na početku priprema za novu sezonu otvorio je dušu u razgovoru za špansku "Marku" i govorio kako se osećao tada i kako je sada.

"Kada sam saznao da smem da nastavim sa karijerom, razmišljao sam samo da ću morati da budem jači nego ikad. Zbog toga sam želeo da dam sve od sebe odmah na povratku. Zahvalan sam Bogu što sam se vratio na teren i što sam u mogućnosti da se borim za ono za šta sam se borio ceo život. Osećao sam se dobro, samouvereno i veoma jako. Srećan sam što mogu da razmišljam samo o onome što je ispred mene", počeo je Dragiša Binić priču o zastoju srca i kolapsu na terenu od kraja.

Istakao je srpski internacionalac da su to bili teški meseci i da je bio podvrgnut detaljnim ispitivanjima kako bi se utvrdilo da li u bliskoj budućnosti može da nastavi karijeru.

"Bili su to teški meseci, posebno psihički. Bilo je dosta emocija i sumnji oko testova kroz koje sam morao da prođem. Odužio se proces. Srećom, sve je prošlo dobro, naučio sam mnogo iz svega toga", nastavio je Gudelj.

U toku intervjua srpski fudbaler je pomenuo da je dobio veliku pomoć od danskog fudbalera Kristijana Eriksena koji je isto doživeo na Evrospkom prvenstvu dve godine ranije.

"Mislim da je on pauzirao osam meseci, ja sam igrao tačno 111 dana nakon onoga što se desilo. Veoma sam zahvalan Eriksenu jer mi je mnogo pomogao u procesu kroz koji sam prolazio. Već u prvoj nedelji u bolnici sam pričao sa njim preko mobilnog telefona. Razumeo me je savršeno i mogao sam sa njim da razgovaram o osećanjima i emocijama. Nastavio je da mi pomaže i u narednim mesecima", rekao je fudbaler Kordobe.

Prisetio se i svog pada na terenu i trenutka kada se sve to desilo. Naglašava Gudelj da je mislio da je dobio udarac i zahtevao je da se vrati na teren.

"Sećam se skoro svega, osim tih sedam, do 10 minuta. Kada sam se probudio na nosilima nakon što sam pao na zemlju, sećam se svake sekunde. Video sam ljude oko mene kako me stavljaju u kola hitne pomoći i pitao sam ‘šta se desilo?’. Rekao sam treneru da želim da nastavim utakmicu, nisam shvatio šta se dogodilo, mislio sam da sam dobio udarac", nastavio je svoju ispovest srpski fudbaler.

Nije shvatao da je situacija bila toliko ozbiljna sve dok nije ugledao preplašeno lice svog oca. Kasnije su srpskom fudbaleru celu situaciju objasnili doktori u kolima hitne pomoći. Naveo je da tada nije mogao da opiše svoja osećanja.

"Čudno je jer sam se osećao dobro, doduše sa dosta adrenalina naravno. Tada sam video oca. Rekao mi je ‘Dragi, smiri se, smiri se sada’. Po njegovom izrazu lica video sam da se nešto ozbiljno desilo. U kolima hitne pomoći doktor mi je objasnio. A, kada ti kažu da ti je srce stalo na tri i po minuta i svet ti stane na nekoliko sekundi. Ne mogu da objasnim osećanje kada su mi objasnili", rekao je vezista.

Za kraj intervjua ispričao je da su mu mnogi savetovali da ne gleda snimak svog pada, ali je on ipak učinio suprotno. Kasnije se zbog toga kajao.

"Samo jednom sam odgledao ceo video, da bih video šta se desilo. Otac i brat su mi rekli da ne gledam ništa, ali kada se tako nešto desi osećanja su prejaka. Video sam scene i zaplakao sam nekontrolisano. Videti sebe kako padaš na zemlju, ne pomeraš se i znaš da ti je srce stalo… Onda vidiš oca i njegovu reakciju, reakciju saigrača. To je video koji boli. Isključio sam ga i poželeo da zaboravim", završio je svoje izlaganje Dragiša Gudelj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()