Gvardiola pun poštovanja prema Zvezdi: Igramo protiv bivšeg prvaka Evrope

Španski strateg biranim rečima govorio o srpskom šampionu

12.12.2023. 20:45
  • Podeli:
gvardiola tanjug ap-6578b5737b9b0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Prvak Engleske i Evrope, Mančester siti je u Beogradu. Ekipa Pepa Gvardiole doputovala je na poslednji meč grupne faze Lige šampiona u kojoj do sada ima maksimalan učinak. Tim sa “Etihada” već je obezbedio prvo mesto, pa će sutrašnji (18.45) duel sa Crvenom zvezdom biti šansa da potvrdi dominaciju.

Duel na stadionu “Rajko Mitić” najavio je Gvardiola. Na Kevina de Brujnea ne može da računa.

"Naravno da bih više voleo da Kevin da igra, ali pošto se nije vratio moramo bez njega. Zadovoljan sam kako ekipa igra, moglo bi bolje, ali i gore. Menadžer treba da drži tim u ravnoteži. Drago mi je što smo ovde, protiv kluba koji je bio prvak Evrope. Imali su igrače kakav je Siniša Mihajlović. Ovde smo da branimo prestiž i da završimo ono što smo započeli", kazao je Gvardiola koji ne može da računa ni na Erlinga Halanda.

"Haland bi trebalo da se vrati u četvrtak da trenira. Ne znam da li će da igra u subotu. Ne mogu da budem precizan", rekao je on.

Siti je ubedljivo prvi na tabeli u grupi, sa svih pet pobeda, i ako bude i sutra uspešan uradiće nešto što engleski tim nije.

"Mi ćemo pokušati da odigramo dobro i da pobedimo", istakao je Gvardiola.

Građanima u poslednje vreme ne ide baš dobro?

"Jedan poraz i odmah propast. Nije baš tako... Navikli smo navijače na pobede, to je suština... Nismo uspeli da pobedimo četiri meča u nizu, ali smo za Zvezdu spremni i pokušaćemo da budemo prvi tim iz Engleske sa šest pobeda u grupnoj fazi. Zvezda je institucija, ovde je uvek pritisak. Radujem se što će sutra igrati neki igrači koji su imali manju minutažu", kazao je španski strateg.

Mnogo lepih stvari je već rekao o Srbiji i ovdašnjem fudbalu. Možda sutra poseti i neki restoran?

"Ne možemo da odemo u restoran odmah posle utakmice. Možda ću imati priliku recimo na leto", rekao je Pep.

Pričao je i o atmosferi na beogradskoj Marakani.

"Očekujem napetu atmosferu. I mnogo je lepše nego kada je stadion prazan. Pre mnogo godina sam igrao ovde i bilo je lepo", jasan je Gvardiola.

Sledeće sezone sledi i novi format Lige šampiona?

"Prilagodićemo se i nadam se da ćemo ponovo igrati", kratak je bio Pep.

Još jednom je upitan o atmosferi kada je igrao, ali i o Svetislavu Pešiću, selektoru Srbije, nekada treneru Barselone i Bajerna.

"Očekujem lepu atmsoferu. Neverovatno kako je Pešič doneo prvi trofej Barseloni. Bili smo u kontaktu kada smo bilo u Bajernu. Sada nismo i ovom prilikom ga pozdravljam kao i sina Marka. Iako ima mnogo godina i dalje je energičan i viče na igrače. Velika je legenda, bio je uspešan brojnim timovima. Stvarno je sjajan", istakao je menadžer Mančester Sitija.

I za krak, postavljeno je pitanje kako motivisati igrače, kada je prvo mesto već potvrđeno.

"Na isti način, kao da igramo prvi meč u Mančesteru", zaključio je Gvardiola.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()