Haland ne igra za Norvešku na dva meča kvalifikacija za EP

Erlingu je teško palo kada je posle pregleda shvatio da neće moći da igra za reprezentaciju, rekao je selektor

21.03.2023. 11:39
  • Podeli:
city - liverpool_halland_profimedia-63a4d46f3ca1b.webp Foto: Profimedia

Fudbaler Mančester sitija Erling Haland zbog povrede prepone neće igrati za reprezentaciju Norveške protiv Španije i Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, prenose lokalni mediji.

Haland je prošle nedelje postigao pet golova na revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga (7:0). Norvežanin je potom u subotu u četvrtfinalu FA kupa postigao het-trik za Mančester siti protiv Barnlija (6:0).

"Nadali smo se da je to samo smetnja koja će nestati do subote, ali nakon obavljenih testova i pregleda, jasno je da neće biti spreman za mečeve protiv Španije i Gruzije. Halandu je teško palo kada je posle pregleda shvatio da neće moći da igra za reprezentaciju. Imamo u ekipi dovoljno samopouzdanja, talenta i homogenosti da i bez njega dođemo do bodova na narednim utakmicama", rekao je selektor Norveške Stole Solbaken.

Norveška će 25. marta gostovati Španiji u Malagi, a tri dana kasnije igraće sa Gruzijom u Batumiju.

U grupi A kvalifikacija za EP 2024. nalaze se Norveška, Španija, Gruzija, Škotska i Kipar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()