Kakav debakl Italijana: Švajcarska skinula krunu evropskom šampionu i prošla u četvrtfinale EP

Zasluženu pobedu Švajcarcima u duelu protiv "azura" doneli su Frojler golom u 37. minutu i Vargas u 46. minutu

29.06.2024. 19:53
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija italije švajcarske - 29 jun 2024 - foto Reuters (1)-668048fc4e9f2.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Švajcarske pobedili su Italiju sa 2:0 (1:0) u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Dosadašnji šampioni Starog kontinenta tako neće biti u prilici da brane titulu, a po svemu viđenom u meču (ali i u ranijim utakmicama na prvenstvu), nisu to ni zaslužili.

Zasluženu pobedu Švajcarcima u duelu protiv "azura" doneli su Frojler golom u 37. minutu i Vargas pogotkom u 46. minutu. 

Od starta meča Švajcarci su bili bolji tim na terenu, dok je ekipa Italije prikazala bledu igru. Izabranici Murata Jakina ređali su šanse, ali je već viđene golove spretno zaustavljao Donaruma. Čuvar mreže Azura nije imao sreće u 37. minutu kada je Frojler posle centaršuta Vargasa uspeo da ga matira.

Foto: Reuters

Nije prošlo ni 30 sekundi od povratka na teren, a italijanski golman je po drugi put na meču morao da vadi loptu iz mreže. Vargas je uputio sjajan udarac ka golu, a lopta je završila direkt pod prečku.

Pokušao je Spaleti izmenama da podigne ekipu, krenuli su svi u napad , ali su Švajcarci uspešlo odleli svim pokušajima aktuelnog šampiona Evrope da ozbiljno ugrozi njihov gol.

Švajcarska će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz meča Engleske i Slovačke, koji je na programu 30. juna od 18 časova u Gelzenkirhenu.

Foto: Reuters

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()