Kraj jedne ere: Jagoš Vuković završio profesionalnu karijeru

IMT će ostati upisan kao poslednji klub u njegovoj fudbalskoj karijeri

28.10.2024. 17:05
  • Podeli:
jagos vukovic Ivica VeselinovATAImages-671fb22a9f7a0.webp Foto: Ivica VeselinovATAImages

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Jagoš Vuković okončao je igračku karijeru u 37. godini. 

Naime, on je  prošle sezone branio boje IMT-a, koji će biti upisan kao poslednji klub u njegovoj karijere.

Tridesetsedmogodišnji defanzivac nastupao je redom za mlađe kategorije Crvene zvezde i Rada, iz kojeg je leta 2009. prešao u PSV. Holandski velikan ga je slao na pozajmicu u Rodu, a za Filipsovce je odigrao 19 utakmica.

Posle četiri godine provedene u inostranstvu vratio se u srpski fudbal, u redove Vojvodine, gde je već na polusezoni zadužio opremu Konje. U truskom prvoligašu zadržao se tri i po godine pre nego što je privukao pažnju Olimpijakosa.

Grčki velikan je izdvojio 2.000.000 evra za pouzdanog štopera koji je u 33 navrata nosio crveno-beli dres, sa izletom u italijansku Veronu.

Vuković je dogurao i do dresa sa državnim grbom, koji je nosio u osam navrata. 

Debi za Orlove imao je kod selektora Radomira Antića u novembru 2009. godine protiv Severne Irske, a važan deo reprezentacije bio je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji pod vođstvom Slavoljuba Muslina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()