Kvalifikacije za SP: Brazil nakon preokreta pobedio Čile, remi Argentine i Venecuele

Direktan plasman na Mondijal obezbediće šest prvoplasiranih selekcija

11.10.2024. 10:26
  • Podeli:
brazil profimedia-6708e1c98a3c8.webp Foto: Profimedia

 Fudbaleri Brazila preokretom su kao gosti savladali Čile rezultatom 2:1, dok je Argentina na gostovanju protiv Venecuele odigrala 1:1 u mečevima devetog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. 

 Veteran Eduardo Vargas doveo je Čile u vođstvo protiv Brazila već u drugom minutu, ali je tandem napadača Botafogoa doneo preokret i pobedu Brazilcima, tek četvrtu u ovim kvalifikacijama.

Prvo je Igor da Kruz, debitant u državnom timu, bio na pravom mestu posle asistencije Savinja u 45+1. minutu, dok je njegov klupski saigrač, koji je ušao u igru u 68. bio precizan u 89. za slavlje petostrukih svetskih šampiona. 

Argentina nije uspela da savlada Venecuelu iako je u Karakasu povela već u 13. minutu golom defanzivca Nikolasa Otamendija. Gol štopera Benfike ipak nije bio dovoljan za tri boda, pošto je 35-godišnji Salomond Rondon izjednačio u 65. minutu.

Rezultati mečeva 9. kola: Čile - Brazil 1:2, Venecuela - Argentina 1:1, Bolivija - Kolumbija 1:0, Ekvador - Paragvaj 0:0. Danas: Peru - Urugvaj.

Tabela:

 Argentina 19, Kolumbija 16, Urugvaj 15 (-1), Brazil 13, Ekvador i Bolivija po 12, Venecuela 11, Paragvaj 10, Čile 5, Peru 3 (-1).

Direktan plasman na Mondijal obezbediće šest prvoplasiranih selekcija, dok će sedmoplasirana u Interkontinentalni plej-of.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()