Liga šampiona: Liverpul i Napoli igraju za prvo mesto u grupi

Najneizvesnija situacija je u grupi D. Sporting će dočekati Ajntraht, dok će Olimpik u Marseju igrati sa Totenhemom

01.11.2022. 12:25
  • Podeli:
Logo Lige šampiona foto UEFA.jpg Foto: UEFA

Mečevi poslednjeg, 6. kola u grupne faze Lige šampiona na programu su u utorak. Timovi iz A, B, C i D grupa odigraće poslednje utakmice pred pauzu koja sledi zbog Svetskog prvenstva u Kataru (20.11. - 18.12.) i posložiće tabele, odnosno plasman prve faze takmičenja.

U grupi A će od 21 sat igrati Liverpul i Napoli, odnosno Rendžers i Ajaks. Napoli je prvi sa 15 bodova, dok je Liverpul drugi sa 12. Ova dva kluba će u međusobnom duelu odlučiti ko će biti pobednik grupe. Ajaks je treći sa tri boda, dok je Rendžers poslednji bez bodova. Ajaksu je dovoljan remi ili poraz manji od četiri gola razlike za plasman u Ligu Evrope.

U grupi B od 18.45 sati će se sastati Porto i Atletiko, kao i Leverkuzen i Klub Briž. Šampion Belgije je prvi na tabeli sa 10 bodova, dok je Porto drugi sa 9. Ova dva kluba izborila su plasman u osminu finala. Atletiko je treći sa pet bodova, dok je Leverkuzen poslednji sa četiri.

U grupi C igraće Viktorija Plzenj - Barselona i Bajern - Inter. U ovoj grupi je sve poznato pre mečeva poslednjeg kola. Oba meča biće odigrana od 21 sat. Bajern je prvi na tabeli sa 15 bodova, dok je Inter drugi sa 10. Ova dva kluba igraće u nokaut fazi Lige šampiona. Barselona je treća sa četiri boda i nastaviće takmičenje u Ligi Evrope.

Najneizvesnija situacija je u grupi D. Sporting će dočekati Ajntraht, dok će Olimpik u Marseju igrati sa Totenhemom. Londonski klub je prvi na tabeli sa osam bodova, dok Sporting i Ajntraht imaju po sedam. Marsej je poslednji sa šest.

Liga šampiona, 6. kolo:
Grupa A
Liverpul - Napoli 21.00
Rendžers - Ajaks 21.00
Tabela: Napoli 15, Liverpul 12, Ajaks 3, Rendžers 0.

Grupa B:
Porto - Atletiko 18.45
Leverkuzen - Klub Briž 18.45
Tabela: Klub Briž 10, Porto 9, Atletiko 5, Leverkuzen 4.

Grupa C:
Bajern - Inter 21.00
Viktorija Plzenj - Barselona 21.00
Tabela: Bajern 15, Inter 10, Barselona 4, Viktorija 0.

Grupa D:
Sporting - Ajntraht 21.00
Olimpik Marsej - Totenhem 21.00
Tabela: Totenhem 8, Sporting 7, Ajntraht 7, Olimpik 6.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()