Loše vesti iz Barselone: Gavi propušta sve čemu se nadao

Najbolji u svojoj generaciji i van garanica Španije

20.11.2023. 13:30
  • Podeli:
Gavi-655b4f0d8b8ad.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Tanjug

Šok i neverica u fudbalskoj reprezentaciji Španije. Stigla je dijagnoza iz Barselone, posle detaljnih pregleda i snimaka - Gavi je povredio meniskus i pokidao ukrštene ligamente desnog kolena zbog čega mu sledi oporavak od sedam do devet meseci. 

Gore od ovoga nije moglo. Igrač Barselone će zbog ove povrede, koja se dogodila na poslednjoj utakmici kvalifikacija za EP sa Gruzijom, propustiti sve čemu se nadao, radovao i spremao u narednoj sezoni - Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i Olimpijske igre u Parizu

Njegov povratak na teren očekuje se za pripreme Barselone za narednu sezonu, 2024/25.

Koliki je ovo gubitak za Španiju na EURO 2024 govori podatak da je Gavi od sezone 2021/22 odigrao više ligaških utakmica (82) nego bilo koji drugi igrač u prvih sedam evropskih divizija koji trenutno ima 21 godinu ili manje. Za to vreme upisao je i 27 utakmica za prvi tim Španije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()