Mađari golom u poslednjem minutu otišli na Evropsko prvenstvo

Ovakav rasplet meča u Sofiji neće previše uticati na Srbiju

16.11.2023. 20:34
  • Podeli:
fudbaleri mađarska bugarska tanjug ap-65566c122b19c.webp Foto: Tanjug/MTI via AP

Fudbalska reprezentacija Mađarske obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, pošto je večeras u Sofiji odigrala bez pobednika, 2:2 u meču grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Golove za Bugarsku postigli su Spas Delev u 24. i Kiril Despodov u 79. minutu iz penala. Strelci za goste bili su i Martin Adam u 10. i Aleks Petkov autogolom u sedmom minutu nadoknade vremena. Po završetku meča usledilo je veliko slavlje mađarskih fudbalera, koji će igrati na EP 2024.

Fudbaleri Crne Gore će od 20.45 časova u Podgorici dočekati Litvaniju, dok je u ovom kolu slobodna Srbija. Ako Crna Gora večeras ne pobedi Litvaniju i Srbija će kolo pre kraja grupne faze takmičenja izboriti plasman na EP 2024.

Prvo mesto na tabeli grupe G drži Mađarska sa 15 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam, dok je Litvanija sakupila šest. Bugarska je poslednja sa tri boda.

Reprezentacije Bugarske i Mađarske su meč završile sa po 10 igrača. Fudbaler Bugarske Valentin Antov je isključen u 37. minutu, a mađarski reprezentativac Miloš Kerkez u 57. 

Utakmica u Sofiji odigrana je bez prisustva navijača. Uoči i tokom meča širom Sofije je došlo do sukoba bugarskih navijača sa policijom, a tom prilikom je prema poslednjim informacijama povređeno najmanje 12 osoba. Bugarski navijači su protestovali protiv čelnika FS Bugarske smatrajući ih najodgovornijim za loše rezultate u kvalifikacijama za EP 2024.

Mečevi poslednjeg kola u grupi G biće odigrani u nedelju, a sastaće se: Srbija - Bugarska (15) i Mađarska - Crna Gora (15). Plasman na EP izboriće dve najbolje plasirane selekcije iz grupe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()