Mimović: Lep osećaj zbog prvenca, težak i intenzivan meč

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Bode Glimta 2:1 u prvom od dva meča u okviru plej-ofa za Ligu šampiona

21.08.2024. 08:04
  • Podeli:
ognjen mimovic-66c5830a88cf0.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaler Crvene zvezde i strelac jedinog gola za crveno-bele na meču protiv Bode Glimta Ognjen Mimović istakao je da veruje u plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Bode Glimta 2:1 u prvom od dva meča u okviru plej-ofa za Ligu šampiona. Gol nade za crveno-bele postigao je Mimović posle centaršuta Hvanga u 75. minutu meča.

"Prvenac u Zvezdi i lep osećaj, ali mi je žao što moj pogodak nije doneo makar nerešen rezultat. Imamo revanš u kom ćemo dati sve od sebe da prođemo", rekao je mladi fudbaler Crvene zvezde Ognjen Mimović.

Zvezda je uprkos lošem izdanju protiv Bode Glimta izborila aktivan rezultat za revanš susret u Beogradu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Bila je naporna utakmica, imam osećaj kao da sam odigrao 70 minuta, a ne da sam ušao u drugom poluvremenu. Mnogo težak i intenzivan meč. Pred kraj smo imali inicijativu i pokazali da možemo. Verujemo u pozitivan rezultat pred našim navijačima", istakao je Mimović.

Spajić: Dali smo im previše respekta

Crveno-beli su uspeli da neutrališu tranzicionu igru po kojoj je poznat tim iz Norveške, ali su primili golove usled nesmotrenosti u defanzivi.

Poput Mimovića i Uroš Spajić, kapiten Zvezde, veruje da će njegov tim izboriti grupnu fazu Lige šampiona.

"Dali smo im previše respekta, to nas je koštalo poraza. Očekujem u revanšu punu 'Marakanu', hrabriju Zvezdu i prolaz dalje. Dali smo im previše inicijative, morali smo da budemo malo agresivniji, dosta smo ih pustili da igraju, te se to otelo kontroli. Pregrmeli smo prvo poluvreme, u drugom smo se dogovorili da izađemo hrabrije. Međutim, nije ispalo kako treba i tek nakon toga smo počeli da igramo na pravi način. Bili smo hrabriji, postigli smo gol, 'visio' je i drugi u vazduhu, ali to je dokaz da mi možemo i moramo, da tako treba da uđemo u utakmicu. Gol koji smo postigli i poslednjih 20-30 minuta nam daju snagu. To je model koji nam stavlja do znanja kako treba da igramo, naglasio je Spajić.

Kapiten crveno-belih je istakao da očekuje agresivniju igru od svog tima u drugom meču plej-ofa protiv Bode Glimta.

"Oni su takva ekipa, mnogo vole da trče, imaju mnogo tranzicije, mi to moramo da prihvatimo. Moramo da odgovorimo agresijom, poslednjih 30 minuta je pokazatelj, očekujem agresivniju igru", poručio je Spajić.

Revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona između Zvezde i Bodo Glimta igraće se 28. avgusta u Beogradu od 21.00 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()