"Mučili smo se, razočarali smo vas": Donaruma se izvinio naciji za ispadanje sa prvenstva Evrope

Italija je završila takmičenje u Nemačkoj i neće braniti titulu osvojenu 2021. godine

29.06.2024. 22:06
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija italije, đanluiđi donaruma - 29 jun 2024 - foto Reuters (2)-668063d7572a5.webp Foto: Reuters

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije Đanluiđi Donaruma izjavio je večeras u Berlinu da je Švajcarska zasluženo izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva i izvinio se za lošu igru "azura", prenose večeras italijanski mediji.

Italija je danas u osmini finala EP poražena od Švajcarske rezultatom 2:0. Strelci za Švajcarsku su bili Remo Frojler u 37. i Ruben Vargas u 46. minutu.

Italija, koja je osvojila titulu na EP 2021. godine, završila je takmičenje na kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj već u osmini finala.

"Izvinjavamo se svima. Danas smo razočarali, a Švajcarska je zaslužila da prođe u četvrtfinale EP. Mučili smo se ceo meč. U prvom poluvremenu smo izgubili previše lopti. Bila je to teška, vrlo teška utakmica, nedostajalo je svega, čak i kvaliteta. Odigrali smo loše prvo poluvreme, jer su oni držali loptu. Morali smo bolje da počnemo drugo poluvreme, a onda smo primili drugi gol. Razočarali smo, morate to da prihvatite", rekao je Donaruma.

Foto: Reuters

Selektor Italije Lućano Spaleti izjavio je da je njegov tim prikazao lošu igru na duelu sa Švajcarskom.

"Ono što je činilo razliku na meču je tempo. Imali smo tempo koji je bio previše inferioran u prvom poluvremenu. Tempo i svežina uvek prave razliku. Promenio sam igrače puštajući ih da se oporave. Možda u ovom trenutku nismo bili u mogućnosti da učinimo više od ovoga", rekao je Spaleti.

On je istakao da Italija nije igrala na željenom nivou na EP u Nemačkoj.

"Svetsko prvenstvo? O tome ćemo kasnije da raspravljamo, potreban nam je kontinuitet i odricanje, a na ovom EP to nismo imali. Verovatno nismo ovde bili u optimalnoj formi", zaključio je selektor Italije.

Švajcarska će šestog jula u četvrtfinalu EP igrati protiv boljeg iz meča Engleska -Slovačka, koji je na programu sutra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()