Najbolji kad je najpotrebnije: Salah sa dva gola skratio muke Liverpula u velikom derbiju

Egipćanin rešio utakmicu

21.10.2023. 15:38
  • Podeli:
salah_liverpool - reuters-1665940334780.webp Foto: Reuters

Očekivalo se mnogo, viđeno je malo, ali je favorit ipak upisao pobedu. Liverpul je u velikom Mersisajd derbiju porazio Everton sa 2:0 na otvaranju devetog kola Premijer lige.

Jesu Karamele podigle for,mu posle užasnog početka sezone, upisane su neke bitne pobede koje su ih odvojile makar od samog dna, ali je najveći rival ipak bio preveliki zalogaj.

Prvo poluvreme faktički je obeleženo crvenim kartonom koji je Ešli Jang dobio u 37. minutu. Još preciznije u pitanju je drugi žuti, ali i potpuno opravdan.

Osim toga jedinu koliko toliko dobru priliku nije iskoristio Luis Dijaz još u 13. a nastavak susreta, odnosno 57. minut, obeležio je pad Amadua Onane, koji nije izgledao nimalo bezazleno. Posle duela sa Kolumbijcem Dijazom direktno se prizemljio na glavu i ležao pun minut, ali je sve bilo u redu, na svu sreću.

Trenuci odluke dogodili su se nakon 70. minuta. U dva navrata dve situacije su proverevane kao potencijalni penali, a Kreg Pouson je u drugoj i pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor je bio Mohamed Salah.

Morao je Everton da se otvori do kraja okršaja, što je Liverpul koristio i zahvaljujući prostoru koji im je protivnik ostavljao do kraja je viđeno još nekoliko prilika.

Harvi Eliot je pogodio prečku, Diogo Žota je šutirao pored stative, da bi u sedmom minutu nadoknade Salah posle kontre rešio sve dileme.

Liverpul je sada u redu timova koji imaju 20 bodova na vrhu, barem do duela Totenhema i Arsenala. Everton ostaje 16. sa 7 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()