Nakon poraza Zvezde u Monaku: Pad Srbije na UEFA listi, ispred su zemlje iz regiona

Uz Crvenu zvezdu samo TSC nastupa u Evropi, od pet klubova koji su krenuli kvalifikacije

23.10.2024. 13:05
  • Podeli:
zvezda-66f51498d3aa5.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Nakon novog poraza Crvene zvezde u Ligi šampiona, rezultatom 5:1, koeficijent Srbije na UEFA rang listi je doživeo novi pad.

Zvezda je i dalje na sedam bodova koliko je zaradila posle plasmana u Ligu šampiona, ali tamo posle tri kola nije upisala nijedan bod.

Da stvar bude još gora po srpske klubove, uz Crvenu zvezdu samo TSC nastupa u Evropi, od pet klubova koji su krenuli kvalifikacije.

Vojvodina je eliminsana od Maribora, Partizan je od kvalifikacija za Ligu šamopiona, gde je doživeo potop protiv Dinama iz Kijeva, poražen i od Lugana i Genta, pa tako ni ove sezone ne učestvuju u nekom UEFA takmičenju.

Ni Radnički iz Kragujevca se nije proslavio, jer su već na prvom koraku kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisani od Mornara iz Bara.

rbija zauzima 36. mesto na UEFA listi ako gledamo samo ovu sezonu, sa prosekom od 1,900 bodova, što nas svrstava tik ispred Izraela, Estonije, Moldavije, Gibraltara, Velsa, Finske i Farskih ostrva.

Da stvar bude još gore ispred Srbije se nalazi Bosna i Hercegovina, tzv. Kosovo, Azerbejdžan, Island, Kazastan i Crna Gora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()